Cursus

Leer stap voor stap het maken van een glasobject.

In 2021 biedt Atelier Ruiten Arts & Objects de mogelijkheid om stap voor stap te leren een glasobject te maken. Denk hier aan:

  • Glas in lood raam
  • Glas fusion
  • Glas-appliqué
  • Brandschilderen
  • of een combinatie van bovenstaande technieken

Gelet op de actuele situatie worden er geen groepscursussen aangeboden, maar is er wel ruimte voor een individueel leer traject. Dit traject is aangepast op de individuele vaardigheden en wensen.

Interessante informatie

Over glas in lood

Er is heel wat informatie te vinden over dit onderwerp. Wij hebben hier een aantal links verzameld.

Met een waardevol overzicht van plaatsen in Limburg waar betekenisvol glas in lood en gebrandschilderd glas en lood te zien is. In catalogus die ook over de landsgrenzen heen reikt naar Duitsland en Luxemburg.

In pagina die informatie geeft over glas in lood en gebrandschilderde glas in lood ramen die voor herbestemming aangemerkt zijn. Wellicht is dit een site die minder informatief is als de vorige maar het is weel leuk om te zien wat er voor herbestemming in aanmerking komt, door wie ze gemaakt zijn, en wanneer, maar ook hoe groot het geheel is.

Dit museum heeft een uitgebreide collectie glas- en emaillekunst, maar biedt daarnaast ook rondleiding, demonstraties en workshops. Dus niet alleen kijken maar ook doen.

Het in Linnich (Duistland) gelegen glas in lood museum bezit een collectie glas in lood uit diverse eeuwen en geeft een goed beeld van de ontwikkeling van de glas in lood kunst, de mogelijkheden en de variaties. De eigen collectie wordt aangevuld met tijdelijke exposities van belangrijke hedendaagse glaskunstenaars.

Facebooktwitterpinterestlinkedin